Hoe Gerard Butler en de Californische levensstijl ons inspireren.

Mark Bezner, hoofdvennoot van OLYMP Bezner KG, licht de strategische beslissing toe: "Met de voorjaarscollectie van 2020 begeven we ons op een nieuw niveau. Gerard Butler wordt het gezicht van het merk OLYMP als geheel en daarmee de vertegenwoordiger van de waarden waaruit onze producten ontstaan, zoals rechtlijnigheid, zekerheid en de hoogste eisen die we aan onszelf stellen. Bovendien belichaamt Gerard Butler ook onze nieuwe merkclaim MY STYLE. MY STATEMENT. Dat laatste formuleert ons zelfbeeld en de belofte aan onze klanten, die met OLYMP producten niet alleen een gevoel voor stijl, maar ook een duidelijke innerlijke houding laten zien. Een houding die zich weerspiegelt in de bewuste keuze voor OLYMP artikelen en de vervulling van een groeiende vraag van de klant naar de kwaliteit van het materiaal, de afwerking en een verantwoorde productie."

MARK BEZNER IN GESPREK MET GERARD BUTLER

Gerard Butler is volop bezig op de set, tussen de afzonderlijke foto's, het omkleden en de styling door. Maar van stress lijkt vooral de rest last te hebben. Butler zelf lijkt de spreekwoordelijke rots waarop de golven van gejaagdheid en drukte geen invloed hebben. De locatie: een huis in de bergen rond Santa Monica. Tussen twee thema's door heeft hij tijd voor een paar persoonlijke woorden op het terras. Een gesprek niet zozeer tussen zakenpartners, als wel tussen vrienden.

/ / MARK  BEZNER Zijn we je niet te veel tot last?

/ / GERARD  BUTLER (lacht) Mij? Niet in het minst! Ik vind het werk hier op de set paradijselijk! En weet je waarom? Ik kan mezelf zijn. Ik heb geen tekst. Ik hoef mezelf niet in een rol in te leven. En iemand legt mijn kleren voor me klaar.

/ / MARK  BEZNER Gelukkig dat je als acteur stressbestendig bent.

/ / GERARD  BUTLER Ik denk eigenlijk dat dit een van de belangrijkste kwaliteiten van een acteur is. Daarbij gaat het minder om de druk zelf. Het is de afwisseling tussen het urenlang wachten en de korte momenten dat je jezelf volledig moet geven. Natuurlijk heb je ook een beetje acteertalent nodig. (glimlacht)

/ / MARK BEZNER We zijn je voor deze shooting in elk geval tegemoet gekomen.

/ / GERARD BUTLER Je bedoelt met Californië als locatie? Een goede keuze - niet alleen omdat ik er niet voor in het vliegtuig hoef te stappen. Californië heeft niet alleen dit speciale licht. Het biedt een ongelooflijke verscheidenheid aan thema's en stemmingen.

/ / MARK BEZNER Californië, en dan vooral de kust, dat heeft écht iets heel bijzonders. Iets wat je niet precies kunt omschrijven. Het is een levenshouding... maar ook meer dan dat. Hier heb je aan de ene kant de droomfabriek en aan de andere kant de grootste technologiebedrijven ter wereld. Die waarschijnlijk meer met elkaar te maken hebben dan veel mensen denken. Er hangt gewoon iets heel bijzonders in de lucht, een mengeling van fantasie en een can-do-mentaliteit. Uniek.

/ / GERARD  BUTLER Je hebt hier vroeger gewoond, toch?

/ / MARK BEZNER Ik heb in LA gestudeerd. Voor mij was het toen gewoonweg belangrijk om andere dingen te zien. Nieuwe horizonnen. Op dat moment was ik me al zeer bewust van waar mijn leven naartoe zou gaan. Dus dacht ik bij mezelf: Als je de doelstellingen zo precies in je hoofd hebt, dan kun je ook het beste uitgangspunt kiezen dat je je kunt voorstellen.

 

// GERARD BUTLER Ik vraag me af of je hetzelfde voelde toen je hier kwam. Wat me fascineerde was de ongelooflijke openheid van de mensen hier. De nieuwsgierigheid. De bereidheid om dingen uit te proberen. Je ontmoet hier bijna nooit iemand die tegen je zegt: Dat kan niet. We hebben dit nog nooit eerder gedaan, dus doen we het nu ook niet. Nee, hier is het idee slechts één stap van de uitvoering verwijderd. Dit mag oubollig klinken, maar het zet ook veel in gang. Toen we het net hadden over de overeenkomsten tussen Hollywood en Silicon Valley.

// MARK BEZNER Misschien ligt dat ook in de geschiedenis besloten. Bij de verovering van het Westen was Californië tenslotte het ultieme doel.

/ / GERARD BUTLER Je bedoelt dat alleen de rasoptimisten zo ver zijn doorgegaan? Zou kunnen. Dat zou op zijn minst verklaren waarom er hier veel meer dromers zijn dan waar ook ter wereld.

/ / MARK BEZNER En meer pioniers.

/ / GERARD BUTLER Ja, misschien is er echt wat aan de hand hier.

/ / MARK BEZNER Voel je je ondertussen een Californiër?

/ / GERARD BUTLER (lacht) In mijn hart blijf ik een Schot. Maar ik heb hier een nieuw thuis gevonden en ik vind het heerlijk om hier te wonen. Dit heeft ook veel te maken met de openheid van de mensen hier, we hebben het er al over gehad. Hier word ik niet scheef aangekeken als mijn Schotse humor het overneemt. Aan de andere kant is het zo dat ik dit land misschien nog steeds met andere ogen kan zien dan de mensen die hier zijn geboren en getogen. Ik bedoel, dit ongelooflijke licht en het blauw van de Stille Oceaan - voor iemand die gewend is aan mist en regen, is het elke keer weer een openbaring. En natuurlijk het eten.

/ / MARK BEZNER Is dat belangrijk voor je?

/ / GERARD BUTLER Je bedoelt omdat ik van het Britse eiland kom en in dit opzicht niet echt verwend ben? Ja, het is erg belangrijk voor me. Ik hou van de Californische keuken. Die is als het hele land. Kleurrijk, divers, vol verschillende invloeden. Hier vermengen Mexicaanse, Aziatische en Europese tradities zich. En wat typisch Californisch is, is dat je je niet laat beperken door deze tradities, maar juist inspireren. Maar het gaat niet alleen om wat je eet. Maar ook hoe. Californiërs houden ervan om samen van grote borden te eten. Snap je? Samenzijn is hier net zo belangrijk als eten. Misschien nog wel belangrijker. Dat is een geweldige instelling, vind ik..

/ / MARK BEZNER Gevaarlijk als je getailleerde overhemden draagt.

/ / GERARD BUTLER Hoeft niet per se. Hier wordt veel waarde gehecht aan gezond, vers en onbewerkt voedsel. Zeker meer dan waar dan ook in de Verenigde Staten. Ondanks al dat nonchalante: Men leeft hier heel bewust. Men let goed op de kwaliteit en de herkomst van de dingen die men nuttigt. En dat betreft niet alleen het eten, maar ook ...

/ / MARK BEZNER De kleding?

/ / GERARD BUTLER Ja, natuurlijk ook de kleding. Ik heb bijvoorbeeld mijn huiswerk gedaan over de manier waarop jullie de eerlijke en duurzame productie van jullie producten waarborgen.

/ / MARK BEZNER En zijn we geslaagd voor je test?

/ / GERARD BUTLER (wijst naar zichzelf) Je ziet toch wat ik aan heb!

Een assistent rolt een kledingstang met de outfits langs de terrasdeur.

/ / GERARD BUTLER Oh, daar gaan we weer. Het lijkt erop alsof er werk aan de winkel is. Steeds iets nieuws!

/ / MARK BEZNER Schotse humor?

/ / GERARD BUTLER (lacht) Schotse humor met een Californisch tintje.

MY STYLE. MY STATEMENT. 

Gerard Butlers choice