FAQ

Moet ik een klantenaccount aanmaken om te kunnen bestellen?
Een klantenaccount is niet noodzakelijk. U kunt ook als gast in onze shop bestellen.

Hoe deactiveer ik mijn klantenaccount?
Als u uw klantenaccount wilt deactiveren, kunt u ons gewoon een e-mail sturen onder shop@olymp.com. Zodra wij deze mail hebben ontvangen, zullen we uw account deactiveren/wissen.

Ik heb mijn wachtwoord vergeten. Wat nu?
Als u uw wachtwoord hebt vergeten, roept u de login-pagina op onder ,https://www.olymp.com/de_nl/login/ en klikt hier de link 'Wachtwoord vergeten?' aan. Volg dan de aanwijzingen om een nieuw wachtwoord in te voeren.

Waar kan ik mijn e-mailadres veranderen?
Omdat de klantenaccount met een e-mailadres verbonden is, kunt u uw e-mailadres alleen wijzigen als u een nieuwe klantenaccount aanmaakt en uw oude account laat deactiveren.

Hoe geef ik een bestelling op?
Als nieuwe klant of als gast:
Bij uw bestelling via de OLYMP-shop als nieuwe klant of als gast zijn vier stappen vereist. Als eerste selecteert u het gewenste artikel in de passende maat en het het gewenste aantal. Onder 'Adres & levering' vult u uw klantgegevens in. Daartoe behoren ook uw factuuradres en een eventueel afwijkend leveringsadres. Bij de volgende stap selecteert u onder 'Betaling' de gewenste betaalwijze. Als laatste stap onder 'Controleren & Bestellen' kijkt u nog een keer alle gegevens na en corrigeert deze indien nodig. Door het aanklikken van 'Nu kopen' hebt u een bindende bestelling opgegeven.

Als bestaande klant:
Bij uw bestelling via de OLYMP-shop als bestaande klant zijn in totaal drie stappen vereist. De eerste stap is uw aanmelding in uw klantenaccount. Vervolgens selecteert u het artikel/de artikelen in de gewenste maat en het gewenste aantal. Als laatste stap onder 'Controleren & Bestellen' kijkt u nog een keer alle gegevens na en corrigeert deze indien nodig. Door het aanklikken van 'Nu kopen' hebt u een bindende bestelling opgegeven.

Kan de bestelling naar een parcelstation worden gezonden?
Als u uw bestelling naar een parcelstation wilt laten verzenden, vult u in het adresvak bij straat en huisnummer het adres van het parcelstation in. Onder 'Adrestoevoeging' vult u dan uw postnummer in (het nummer dat u van DHL hebt ontvangen). Als u nog niet aangemeld bent, kunt u dit alsnog doen op de internetpagina van 'DHL Packstation': http://www.dhl.de/de/paket/pakete-empfangen/packstation.html.

Waar vind ik mijn ordernummer?
Het ordernummer (ORD41400100000…) staat vermeld op uw factuur.

Ik heb drie hemden besteld en op de orderbevestiging staan alle drie hemden. Bij de verzendmededeling staan nog maar twee hemden. Hoeveel hemden krijg ik nu toegezonden?
In dit geval was één artikel helaas uitverkocht. Daarom ontvangt u slechts 2 van de bestelde 3 hemden. We hebben het factuurbedrag dan ook dienovereenkomstig aangepast.

Ik heb me in de maat vergist. Kan ik mijn bestelling nog annuleren?
Omdat uw bestelling zo snel mogelijk wordt bewerkt, is het latere aanpassen van de maat niet meer mogelijk.

Wat is de status van mijn bestelling?
Als eerste stap ontvangt u na uw correct opgegeven bestelling een 'bevestigingsmail'. Zodra wij uw bestelling hebben verzonden, ontvangt u van ons een 'verzendmededeling' en de factuur. In deze mail vindt u de 'tracking link' van DHL. Via deze link kunt u het verzendingsverloop volgen.

Kan ik mijn factuuradres achteraf laten veranderen? (bijv. bij bestelling als firma)
Het achteraf wijzigen van uw factuurgegevens is momenteel niet mogelijk. Als u een bestelling voor uw firma wilt opgeven, moet u daarvoor een aparte klantenaccount aanmaken.

Hoe hoog zijn de verzendkosten?
De verzendkosten bedragen € 3,95 (Duitsland, Oostenrijk, Nederland, België, Luxemburg en Frankrijk). Vanaf een artikelwaarde van € 99,00 is de verzending naar Duitsland, Oostenrijk en Nederland kosteloos.

Is er een minimum bestelwaarde?
Wij hanteren geen minimum bestelwaarde.

Met welke dienstverlener worden de artikelen verzonden?
Wij verzenden onze producten via DHL Paket GmbH, Sträßchensweg 10, D-53113 Bonn. Wij verzoeken u, de zending bij ontvangst te controleren op transportschade en deze alsdan schriftelijk vast te leggen. Indien mogelijk, laat dan de schade door de postbode bevestigen.

Hoe lang duurt het voordat mijn bestelling wordt bezorgd?
Met verzending van de artikelen ontvangt u van ons een verzendmededeling per e-mail. In Duitsland is uw bestelling binnen 1 - 3 werkdagen op de plaats van bestemming. Als u vanuit het buitenland bestelt, kan de verzending 2 - 5 werkdagen duren.

Naar welke landen wordt geleverd?
Wij leveren naar Duitsland, Oostenrijk, naar Nederland (met uitzondering van Caribisch Nederland, Aruba, Curaçao en Sint Maarten), België, Luxemburg en Frankrijk (met uitzondering van de Franse overzeese gebieden). De goederen worden alleen geleverd naar het land van de betreffende landenversie van de OLYMP onlineshop via welke de bestelling geplaatst werd (bijv. bestellingen via de Duitse landenversie van de OLYMP onlineshop worden alleen naar Duitsland geleverd).

Wordt de factuur bij de zending gevoegd?
Uw factuur wordt u samen met de verzendmededeling per e-mail toegestuurd. Als u de betaalwijze 'op rekening, betaling binnen 14 dagen' hebt gekozen, ontvangt u de factuur direct van Klarna per e-mail.

Is verzending per expresse mogelijk?
Wij bieden geen verzending per expresse aan.

Kan/mag mijn leveringsadres afwijken van mijn factuuradres?
Ja, dat kan. Daartoe kiest u onder 'Adres & Levering' de optie 'Afwijkend leveringsadres' en voert hier het gewenste adres in. U kunt onder "DHL Packstation” uw pakket echter ook laten afleveren bij een DHL afleverpunt in Duitsland.

Kan ik achteraf mijn leveringsadres nog veranderen voor een al bevestigde bestelling?
Het achteraf wijzigen van het leveringsadres is helaas niet mogelijk. Controleer daarom vóór het voltooien van uw bestelling nogmaals alle ingevoerde gegevens.

Hoe kan ik een niet geleverde zending vinden die volgens de tracking link al bezorgd is?
Controleer eerst of misschien een bezorgingsmededeling in uw brievenbus ligt. Mogelijk heeft een buur of een familielid uw pakket al voor u aangenomen. In uitzonderingsgevallen kan de tracking link onjuist zijn. Vraag daarom als laatste stap na bij de bezorgdienst. Houd daarvoor alvast uw zendingnummer of uw orderbevestiging bij de hand.

Wat gebeurt er met onbezorgbare zendingen?
Als een zending niet kon worden bezorgd, wordt deze automatisch naar OLYMP terug gezonden. Omdat de zending niet opnieuw kan worden toegezonden, wordt het volledige factuurbedrag weer gecrediteerd. In dat geval moet u het artikel opnieuw bestellen in onze online-shop.

Betaling per PayPal
U kunt uw artikelen ook heel eenvoudig en veilig betalen via uw PayPal-rekening. Omdat uw bank- of creditcardgegevens alleen bij PayPal zijn opgeslagen, worden zij niet bij elke online-aankoop opnieuw via het internet verzonden. Dat maakt PayPal-betalingen extra veilig.

Eenvoudig en snel – want u betaalt met maar twee keer klikken. Als uw bank- of creditcardgegevens eenmaal zijn opgeslagen, gebruikt PayPal deze steeds weer zonder dat u ze bij iedere aankoop weer opnieuw moet invoeren. Voor u als koper is de betaling via PayPal steeds kosteloos. U ontstaan ook geen basis- of inrichtingskosten.

In 2 stappen naar een nieuwe PayPal-rekening:

  • - Open een nieuwe PayPal-rekening onder: www.paypal.com
  • - Koppel deze aan een bankrekening of een creditcard.

Na selectie van de betaling per PayPal en het verzenden van uw bestelling wordt u automatisch doorverbonden naar uw PayPal-pagina. Daar voldoet u de vastgelegde betaling en ontvangt dan uitsluitend van zowel PayPal als van OLYMP Digital KG een orderbevestiging per e-mail.

De doorzending naar PayPal is mislukt. Wat nu?
Controleer eerst of het vak 'adrestoevoeging' juist is ingevuld. Dit vak mag helemaal niet ingevuld zijn (dus ook geen spaties) of moet minstens 2 tekens bevatten.

Als u desondanks niet wordt doorverbonden, kunt u contact opnemen met onze binnendienst, van maandag t/m donderdag van 8 - 19 uur en op vrijdag van 8 - 18 uur onder het kosteloze telefoonnummer 00 800 65967222, (u moet het nummer absoluut met '00' beginnen) of per mail onder shop@olymp.com.

Betaling per creditcard
Betalingen kunnen gemakkelijk en veilig worden verricht met een creditcard (Verified by Visa of MasterCard Secure Code). Deze betaling wordt dan verwerkt door PAYONE GmbH, Lyoner Straße 9, 60528 Frankfurt am Main, Duitsland.

De volgende creditcards worden geaccepteerd:

  • - Visa
  • - MasterCard

Eerste bestelling:
Voor uw eerste bestelling per creditcard hebben wij uw 16-cijferige creditcardnummer, de geldigheidsdatum en de 3-cijferige verificatiecode (ook CVV/CVC genoemd) nodig. Deze verificatiecode bestaat uit de laatste drie cijfers van uw kaartnummer en bevindt zich in het handtekeningvak op de achterzijde van uw creditcard.

Navolgende bestellingen:
Bij iedere volgende bestelling per creditcard kunt u heel eenvoudig kiezen uit de opgeslagen creditcardgegevens van uw klantenrekening.

Opmerking:
Uw creditcard wordt pas belast als de door u bestelde artikelen worden verzonden. De factuurtekst op de creditcardafrekening luidt als volgt: www.olymp.com. Bij retourzendingen wordt het openstaande bedrag weer op uw creditcard geboekt.

Wat is het veiligheidswachtwoord bij de betaling per creditcard?
Bij een aantal creditcards (VISA = Verified by VISA, MasterCard = SecureCode) wordt naast de bekende creditcardgegevens nog een veiligheidswachtwoord gevraagd. Deze opvraag volgt na de invoer van uw creditcardgegevens en is bedoeld als extra veiligheid voor u (om creditcardfraude te voorkomen). Als u voor de eerste maal om een wachtwoord wordt gevraagd, moet u een nieuw wachtwoord opmaken. Alternatief bieden een aantal banken ook het TAN-procedé aan. In dat geval krijgt u op het bij uw bank opgeslagen mobielnummer een eenmalige TAN toegestuurd voor de actuele bestelling.

Betaling met Klarna - momenteel alleen in Duitsland, Oostenrijk  en Nederland mogelijk  

Bestaat er een limiet voor de betaling met Klarna?
De maximale winkelwagenwaarde voor de betaling met Klarna bedraagt € 1.499,99.

Nadat Klarna als betaalwijze werd geselecteerd, verschijnt een foutmelding. Wat nu?
Het kan zijn dat u Klarna om technische redenen niet als betaalwijze kunt selecteren. Neem voor een exactere analyse van de fout per e-mail, telefoon of chat contact op met de klantenservice van Klarna.

Bij de betaling aan Klarna werd geen of een verkeerde betalingsreferentie aangegeven. Wat gebeurt er nu?
Uw betaling wordt door Klarna handmatig bewerkt. De toewijzing van de betaling kan derhalve tot 7 dagen duren. Om te vermijden dat een aanmaningsprocedure wordt gestart, dient u direct per e-mail, telefoon of chat contact op te nemen met de klantenservice van Klarna en deze daarover te informeren.

Wanneer moet de factuur worden betaald in geval van een retourzending?
De betalingstermijn bij Klarna is altijd 14 dagen na verzending van de artikelen, onafhankelijk van de vraag of u de bestelling in haar geheel of ten dele retourneert. Na ontvangst van de retourzending bij OLYMP ontvangt u een geactualiseerde factuur van Klarna, de betalingstermijn blijft daarvan echter onverlet.
Om te vermijden dat een aanmaningsprocedure wordt gestart, kunt u in geval van een retourzending direct via e-mail, telefoon of chat contact opnemen met de klantenservice van Klarna. De factuur wordt dan gepauzeerd. Het openstaande factuurbedrag kan dan na ontvangst van de retourzending aan Klarna worden overgemaakt.

Hoe lang duurt het voordat Klarna een betaald factuurbedrag in geval van een retourzending terugbetaalt?
Na de afhandeling van de retourzending bij OLYMP wordt het factuurbedrag direct op uw account bij Klarna gecrediteerd. Als u de factuur al hebt betaald, zal Klarna het tegoed direct op uw rekening overmaken. Dit kan echter duren tot 7 werkdagen na het boeken van de retourzending.

Heeft u vragen over uw betaling met Klarna?
Indien u vragen heeft over uw betaling met Klarna, neem dan contact op met de klantenservice van Klarna via e-Mail: kundendienst@klarna.de/ Tel: 0221 - 669 501 10 FAQs, voor Oostenrijk: e-Mail: kundendienst@klarna.at /Tel: 0720 - 883811 FAQs, en voor Nederland: e-Mail: kundendienst@klarna.nl /Tel: 020-8082852  FAQs

Betaling via iDEAL
Met iDEAL kunt u uw aankoop gemakkelijk betalen via internetbankieren. Hiervoor wordt u tijdens het betaalproces doorgestuurd naar de vertrouwde betaalomgeving van uw bank, waar u uw betaling per online overschrijving kunt voldoen zoals u gewend bent. Een extra registratie of een extra rekening is niet nodig.

U kunt met iDEAL betalen als u internetbankiert bij ABN AMRO, ASN Bank, Friesland Bank, ING, Rabobank, SNS Bank, SNS Regio Bank, Van Lanschot Bankiers of de Triodos Bank. Met deze betaalmethode wordt uw betaling direct van uw rekening afgeschreven.

Betaling algemeen
 

Wat gebeurt er bij dubbele betalingen (klant heeft per creditcard/PayPal/Klarna betaald en daarna nogmaals overgemaakt)?

Onze binnengekomen betalingen worden dagelijks gecontroleerd. Als u abusievelijk dubbel hebt betaald, wordt het teveel betaalde bedrag weer gecrediteerd.

 Kan ik vanuit het buitenland bestellen en met mijn creditcard betalen?
Een bestelling vanuit het buitenland, bijv. op vakantie, is niet mogelijk omdat het land van waaruit u bestelt hetzelfde land moet zijn waarin uw creditcard is geregistreerd. Op deze wijze wordt voorkomen dat gestolen creditcards kunnen worden gebruikt.

 

Wordt de omzetbelasting (BTW) bij mijn aankoop in het buitenland terugbetaald?
Onder bepaalde voorwaarden kunnen buitenlandse verbruikers die in Duitsland leveringen of dienstverleningen ontvangen, de in rekening gebrachte omzetbelasting binnen het kader van de 'restitutie omzetbelasting' terugkrijgen.

Om technische redenen kunnen wij u deze service in de online-shop op OLYMP.COM helaas niet aanbieden. Uiteraard staat deze service u bij de aankoop via een van onze Europawijd meer dan 60 stationaire OLYMP-stores wel ter beschikking.

Hoe stuur ik mijn bestelling retour?
Als gast retourneren
Wanneer u als gast via de OLYMP-shop wilt retourneren, zijn daarvoor 4 stappen vereist. Kies het navigatiepunt 'Retour' in de footer onderaan de internetpagina of ga naar www.olymp.com/retoure. Voer nu uw bestelnummer en uw e-mailadres in en klik op 'verzenden'. Vervolgens voert u het artikel, het aantal en de reden voor de retourzending in, verpakt uw artikel en legt het in de doos. Tot slot klikt u op 'Retourbon opmaken', drukt de retourbon af en plakt deze op het pakket. De retourzending kan in heel Duitsland in alle DHL-shops en DHL-parcelstations evenals in de filialen van de Duitse post worden afgegeven. De betreffende vestigingen vindt u onder http://standorte.deutschepost.de. In Oostenrijk in alle DHL-kantoren, collaborerende Billa-Markten en DHL-Pakketstations. De locaties zijn te vinden op http://paketshopfinder.dhlpaket.at. In Nederland in elk postfiliaal. Zie voor locaties en meer informatie http://www.postnl.com/. In Frankrijk kunt u uw pakket in elk postfiliaal afgeven. Zie voor meer informatie http://www.colissimo.fr/particuliers/home.jsp. In België kunt u uw pakket op elk postkantoor of postpunt afgeven. Zie voor meer informatie http://www.bpost.be/. In Luxembourg kunt u uw pakket in elk Post Luxembourg postfiliaal afgeven. Zie voor meer informatie https://www.post.lu.

Als bestaande klant retourneren
Wanneer u als bestaande klant via de OLYMP-shop wilt retourneren, zijn daarvoor 4 stappen vereist. Meld u aan in uw account en kies het menupunt 'Retour'. Kies nu uw bestelnummer uit en klik op 'Verzenden'. Vervolgens voert u het artikel, het aantal en de reden voor de retourzending in, verpakt uw artikel en legt het in de doos. Tot slot klikt u op 'Retourbon opmaken', drukt de retourbon af en plakt deze op het pakket. De retourzending kan in heel Duitsland in alle DHL-shops en DHL-parcelstations evenals in de filialen van de Duitse post worden afgegeven. De betreffende vestigingen vindt u onder http://standorte.deutschepost.de. In Oostenrijk in alle DHL-kantoren, collaborerende Billa-Markten en DHL-Pakketstations. De locaties zijn te vinden op http://paketshopfinder.dhlpaket.at. In Nederland in elk postfiliaal. Zie voor locaties en meer informatie http://www.postnl.com/. In Frankrijk kunt u uw pakket in elk postfiliaal afgeven. Zie voor meer informatie http://www.colissimo.fr/particuliers/home.jsp. In België kunt u uw pakket op elk postkantoor of postpunt afgeven. Zie voor meer informatie http://www.bpost.be/. In Luxembourg kunt u uw pakket in elk Post Luxembourg postfiliaal afgeven. Zie voor meer informatie https://www.post.lu.

Naar welk adres worden de retouren gestuurd?
OLYMP Digital KG
Höpfigheimer Str. 21
D-74321 Bietigheim-Bissingen

Hoe lang zijn retourzendingen mogelijk?
Onafhankelijk van uw wettelijke herroepingsrecht zijn retourzendingen binnen 30 dagen na ontvangst van het artikel mogelijk als u gebruik maakt van onze kosteloze retourservice. 

Terugebetaling van het geld
Na ontvangst en controle van de zending wordt de koopprijs inclusief de verzendkosten terugbetaald via de bij de bestelling gekozen betaalwijze.

Wat kost een retourzending?
Wij nemen de kosten voor het retour zenden van de goederen voor onze rekening, wanneer u gebruik maakt van onze OLYMP-retourservice. De afgifte van de retouren als onderdeel van de OLYMP-retourservice is alleen mogelijk met de door ons aangegeven verzenddienst en vanuit het land waarin wij de goederen aan u hebben geleverd. Uw wettelijke herroepingsrecht blijft onverlet. Meer informatie vindt u in § 3 lid 2 van onze Algemene Voorwaarden.

Ik heb een retourbon gemaakt, maar daarna weggeklikt/op mijn tablet opgemaakt. Hoe krijg ik nu de retourbon?
In dat geval kunt u gewoon nogmaals uw bestelnummer en e-mailadres ingeven onder het punt 'Retour' in de footer. U komt dan automatisch terecht op de overzichtspagina voor retouren en kunt het retouretiket nog een keer downloaden en afdrukken.

Wanneer wordt mijn retour gecrediteerd / wat is het verloop van de creditering?
Zodra de retour online wordt opgevraagd, wordt het artikel als vergoed aangegeven op uw klantenaccount. Zodra de zending bij ons binnengekomen en geretourneerd is, krijgt u van ons een e-mail met de bevestiging dat het retour gezonden artikel is gecrediteerd.

Kan ik een artikel dat ik in de OLYMP-online-shop heb gekocht, ook in een OLYMP store teruggeven?
Als u een artikel in de online-shop hebt gekocht, kunt u het ook alleen maar in de online-shop teruggeven.

Ik heb in de OLYMP store XY een hemd gekocht en wil het ruilen, maar ik was alleen maar op bezoek in die stad. Kan ik het ergens anders ruilen?
Een artikel dat in een OLYMP-store is gekocht, kan in elke andere store worden teruggegeven.

Ik heb een artikel gekocht in een speciaalzaak. Aan wie moet ik mijn reclamatie (bij een beschadigd artikel) richten?
U gaat met uw kassabon naar een OLYMP-speciaalzaak. Eventueel kunt u ook naar een van de OLYMP-stores gaan als in uw omgeving geen speciaalzaak gevestigd is.

Hoe wordt een klacht afgehandeld?
De firma OLYMP Bezner KG heeft jarenlange professionele en technische productie-ervaring in de vervaardiging van hoogwaardige bovenkleding voor heren. Met betrekking tot de algemene productkwaliteit nemen wij nooit en te nimmer genoegen met compromissen. Maar zelfs met een jaarlijks productievolume van enkele miljoenen kledingstukken kunnen ondanks een efficiënt kwaliteitsborgingssysteem klachten niet volledig worden uitgesloten. Omdat het voor ons onmogelijk is om een eenduidige diagnose op afstand te stellen, kunt u contact opnemen met onze klantenservice via het gratis telefoonnummer 00 800 65967222, of per e-mail op shop@olymp.com. Onze medewerkers adviseren u graag over de verdere procedure.

Hoe krijg ik mijn geld terug?
Na ontvangst en controle van de zending wordt de koopprijs inclusief de verzendkosten terugbetaald via de bij de bestelling gekozen betaalwijze.

Hoe lang duurt het in de regel voordat ik mijn retour gecrediteerd krijg?
Na binnenkomst en controle van de zending wordt uw retour binnen 3- 4 werkdagen gecrediteerd.

Restitutie op de creditcard
Bij de restitutie van het geld op de creditcard kan het tot 30 dagen duren voordat het tegoed op de creditcardafrekening is verrekend.

Restitutie via PayPal
Bij de restitutie van het geld via de PayPal-rekening hangt de duur van de restitutie af van de in de Paypal-rekening vastgelegde betaalmethode en kan een vertraging van 10-30 dagen met zich mee brengen.
Het bedrag wordt op mijn PayPal-rekening als open weergegeven en ik heb er geen toegang toe. Wat moet ik doen? Het geld werd door ons teruggestort op uw PayPal-rekening. Waarom het bedrag op uw rekening als open staat vermeld, kan alleen PayPal u vertellen. Vanwege het bankgeheim en om gegevensbeschermingsredenen kan PayPal ons geen verdere informatie verstrekken. De gratis klantenhotline is bereikbaar op 0800-723 4500. Als u inlogt op uw PayPal-rekening, kunt u dienaangaande ook een bericht naar PayPal sturen.

Terugbetaling via Klarna
In het geval van een tegoed wordt het bedrag door Klarna aan u terugbetaald. Klarna behoudt zich een wachttijd van 7 dagen voor. Na afloop zal het bedrag worden bijgeschreven op de bij de betaling gebruikte rekening.

Vergoedt OLYMP de BTW voor klanten die goederen uit de Europese Unie exporteren?
Bij de restitutie van de BTW voor klanten die goederen uit de Europese Unie exporteren, betreft het een vrijwillige serviceverlening die handelaren kunnen aanbieden.

Helaas kunnen wij u deze service op dit moment niet aanbieden voor bestellingen in onze onlineshop op OLYMP.com.
Uiteraard staat deze service u bij de aankoop via een van onze Europawijd meer dan 60 stationaire OLYMP-stores wel ter beschikking.

Ik heb een actietegoedbon/kortingscode gekregen. Waar moet ik die invoeren?
In het winkelwagentje vindt u het invoerveld onder "Tegoedbon inwisselen". Voer uw code in en klik op "Inwisselen".

De tegoedboncode wordt niet geaccepteerd. Waarom niet?
Houd bij het invoeren van de code rekening met hoofdletters en kleine letters.

Controleer tevens de met een tegoedbon verbonden voorwaarden, zoals bijvoorbeeld:
• Is er een minimale bestelwaarde?
• Is er sprake van een beperkte geldigheid of een assortimentsbeperking?

Actietegoedbonnen en kortingscodes kunnen niet worden gebruikt voor de aankoop van een OLYMP cadeaubon.

Tegoedbonnen/kortingcodes van korting-websites worden in onze Onlineshop niet geaccepteerd.

Actietegoedbonnen zijn slechts geldig voor één bestelling. De tegoedbon wordt na een retourzending niet opnieuw geactiveerd.

Kan ik verschillende actietegoedbonnen/kortingscodes in één bestelling verzilveren?
Nee. U kunt per bestelling slechts één actietegoedbon verzilveren.

Kan ik een actietegoedbon met een cadeaubon combineren?
Ja, dat kan.

Ik ben vergeten om mijn tegoedboncode bij het bestellen in te voeren.
Als u uw bestelling hebt afgesloten zonder gebruik te hebben gemaakt van uw tegoedbon, is aftrek achteraf niet mogelijk.

1. Waar kan ik mijn cadeaubon verzilveren?

Cadeaubonnen gekocht in Duitsland, Oostenrijk, Nederland, België of Luxemburg kunnen worden ingewisseld in alle OLYMP Stores en OLYMP Outlets in Duitsland, Oostenrijk, Nederland, België en Luxemburg en in de OLYMP Onlineshop.

Cadeaubonnen gekocht in Frankrijk en Zwitserland kunnen alleen worden ingewisseld in de OLYMP Onlineshop in het betreffende land.

Cadeaubonnen gekocht in Italië kunnen alleen worden ingewisseld in alle OLYMP Stores en OLYMP Outlets in Italië.

 

2. Hoe kan ik mijn cadeaubon verzilveren in de Onlineshop?

Plaats de gewenste artikelen in het winkelwagentje en voer uw 20-cijferige tegoedboncode in het veld van de tegoedbon onder "Tegoedbon inwisselen" in en klik op "Inwisselen". Vervolgens moet u de pincode invoeren en bevestigen.

Als uw tegoed niet voldoende is om uw bestelling volledig te betalen, kunt u het resterende bedrag betalen met elk ander aangeboden betaalmiddel.

Het resterende tegoed blijft op uw tegoedbonkaart staan en kan bij uw volgende bestelling worden ingewisseld. Een betaling in contanten is niet mogelijk.

Als u uw bestelling hebt voltooid zonder gebruik te hebben gemaakt van uw tegoedbon, is aftrek achteraf niet mogelijk.

 

3. Hoe kan ik mijn cadeaubon in de OLYMP Store verzilveren?

Laat uw cadeaubon bij de kassa voorafgaande aan de betaling zien. Het maakt niet uit of u een fysieke kaart of een pdf-bestand hebt. Uw tegoed wordt dan verrekend met uw aankoop. Het is niet mogelijk om het tegoed van uw aankoop af te trekken na betaling.

 

4. Kan ik meerdere cadeaubonnen verzilveren?

Ja, u kunt meerdere cadeaubonnen per bestelling of aankoop inwisselen.

 

5. Moet ik het volledige tegoed met één bestelling verzilveren?

Nee. Het resterende tegoed blijft op de tegoedbon staan en kan bij de volgende aankoop worden ingewisseld.

 

6. Ik ben vergeten mijn cadeaubon te overhandigen bij mijn bestelling.

Als u uw bestelling hebt afgesloten zonder gebruik te hebben gemaakt van uw tegoedbon, is aftrek achteraf niet mogelijk.

 

7. Mijn tegoedbonkaart of tegoedbon-pdf is beschadigd.

Om de cadeaubon in de Onlineshop te kunnen gebruiken, moeten de cadeauboncode en pincode leesbaar zijn. Indien dit niet langer het geval is, bestaat er geen mogelijkheid meer om het tegoed te bepalen of in te wisselen. OLYMP aanvaardt in deze gevallen geen aansprakelijkheid.

 

8. Ik ben mijn tegoedbonkaart of mijn tegoedbon-pdf kwijt.

De tegoedbonkaart is overdraagbaar. Daarom kunnen we de kaart niet blokkeren of vervangen. We moeten cadeaubonnen als contant geld behandelen.

 

9. Hoe lang is mijn cadeaubon geldig?

OLYMP cadeaubonnen zijn 5 jaar geldig vanaf de datum van aankoop. U kunt de geldigheid van uw cadeaubon controleren op https://www.olymp.com/de_nl/tegoedbon/.

Een betaling in contanten is niet mogelijk.

 

10. Waar kan ik mijn tegoed opvragen?

Op www.olymp.com/tegoedbon. kunt u uw momentele tegoed en de geldigheid van uw cadeaubon opvragen.

 

11. Hoe wordt mijn tegoed terugbetaald als ik een bestelling retourneer die is betaald met een cadeaubon?

Als de factuur volledig is betaald met een cadeaubon, ontvangt u restitutie in de vorm van een nieuwe cadeaubon. U ontvangt deze als pdf-bestand per e-mail.

Indien u gebruik hebt gemaakt van een ander betaalmiddel, vindt terugbetaling bij voorkeur plaats via deze betaalwijze. Als het bedrag van de retourzendingen hoger is dan het bedrag dat via dit betaalmiddel is betaald, ontvangt u het verschil in de vorm van een pdf-tegoedbon.

 

12. De cadeaubon wordt niet geaccepteerd in de Onlineshop.

Cadeaubonnen die vóór 06.12.2018 zijn uitgegeven in de OLYMP Store, kunnen alleen worden ingewisseld in de OLYMP Store of OLYMP Outlet Store. U herkent deze tegoedbonnen aan het feit dat ze geen pincode hebben.

 

13. Waar kan ik een OLYMP cadeaubon kopen?

OLYMP cadeaubonnen kunnen worden gekocht in elke OLYMP Store of in de OLYMP Onlineshop op www.olymp.com/de_de/geschenkgutscheine/.

Voor de aankoop van cadeaubonnen in onze Onlineshop gelden de algemene voorwaarden van de OLYMP Onlineshop. U kunt ze hier vinden: https://www.olymp.com/de_nl/company/service/agb/.

Hoe kan ik me aanmelden voor de nieuwsbrief?
Om u aan te melden voor de nieuwsbrief vult u het aanmeldingsformulier onder https://www.olymp.com/de_nl/newsletter/ in en stuurt het ons toe. Daarna ontvangt u van ons een e-mail met een link die u ter bevestiging moet aanklikken.

Hoe kan ik de nieuwsbrief afbestellen?
In elke nieuwsbrief vindt u een link die u kunt aanklikken om de nieuwsbrief te allen tijde en zonder kosten af te bestellen.

Welke voordelen heb ik als ik me aanmeld voor de nieuwsbrief?
Als u voor de nieuwsbrief bent aangemeld, wordt u gewezen op exclusieve aanbiedingen en acties, op de hoogte gehouden over actuele trends en styles van het seizoen en krijgt u uitnodigingen voor klantenenquêtes en productbeoordelingen.

Hoe werkt Click & Reserve?
U hebt de mogelijkheid om op elke product-detailpagina de beschikbaarheid van het betreffende artikel in een bepaalde OLYMP Store op te vragen en dit artikel vervolgens te reserveren.

Is mijn reservering bindend en ontstaan daardoor kosten?
Nee, uw reservering is vrijblijvend en kosteloos.

Is het gewenste artikel direct na de verzending van de reserveringsaanvraag voor mij gereserveerd?
Zodra wij uw aanvraag in onze OLYMP Store hebben ontvangen, controleren wij de beschikbaarheid binnen 2 uur (tijdens de openingstijden) en sturen u een bevestiging per mail.

Hoe lang blijft mijn artikel gereserveerd?
Uw reservering is 5 werkdagen geldig. Na afloop van 5 dagen gaat het artikel weer terug in de verkoop.

Waarom verschijnt de OLYMP Store bij mij in de buurt niet in de selectie?
De Click & Reserve-functie is momenteel helaas nog niet voor alle OLYMP Stores beschikbaar.

Waarom werd mijn reserveringsaanvraag geweigerd?
Zeer zelden kan het voorkomen dat een artikel op het tijdstip van uw aanvraag nog beschikbaar was, maar ondertussen verkocht werd, zodat de aanvraag daarom moest worden geweigerd.