BESTELLING, LEVERING EN RETOURZENDING

 
Levering en verzending

Hoe geef ik een bestelling op?

Als nieuwe klant resp. gast

Bij de bestelling via de OLYMP shop als nieuwe klant of gastklant behelst de bestelprocedure in totaal vier stappen. Kiest u eerst de gewenste artikelen in de gewenste maat en hoeveelheid uit. Voert u onder „Adres & Levering“ uw klantgegevens in. Met inbegrip van het factuuradres en evt. een afwijkend leveradres. Bij de volgende stap kiest u onder „Betaling“ de gewenste betaalwijze. Als laatste stap bij „Controleren & Bestellen“ controleert u nogmaals uw gegevens en corrigeert u deze indien nodig. Door te klikken op „Nu kopen“ voltooit u uw bestelling.

Als klant in het bestand

Bij bestelling via de OLYMP shop als klant in het bestand behelst de bestelprocedure in totaal drie stappen. Bij de eerste stap logt u op uw klantenaccount in. Daarnaast kiest u de gewenste goederen in de passende maat en hoeveelheid uit. Bij „Controleren & Bestellen“ controleert u nogmaals uw gegevens en corrigeert u die indien nodig. Door te klikken op „Nu kopen“ voltooit u uw bestelling. 

Hoe hoog zijn de leveringskosten?

De verzendkosten bedragen € 3,95 (Duitsland, Oostenrijk, Nederland, België, Luxemburg en Frankrijk). Vanaf een artikelwaarde van € 99,00 is de verzending naar Duitsland, Oostenrijk en Nederland kosteloos.  

De PDF-cadeaubon wordt u per e-mail toegestuurd. Hiervoor ontstaan geen verzendkosten.

Via welke dienstverlener worden de goederen verzonden?

Wij verzenden onze waren via DHL Paket GmbH, Sträßchensweg 10, 53113 Bonn

Hoe lang duurt het, voor mijn bestelling bij mij binnenkomt?

Bij de verzending van de goederen ontvangt u een verzendbevestiging per e-mail. In Duitsland ontvangt u binnen de daarop volgende 1-3 werkdagen uw bestelling. Wanneer u vanuit het buitenland bestelt, kan het tussen de 2 en 5 dagen duren.

Naar welke landen wordt er geleverd?

Wij leveren naar Duitsland, Oostenrijk, naar Nederland (met uitzondering van Caribisch Nederland, Aruba, Curaçao en Sint Maarten), België, Luxemburg en Frankrijk (met uitzondering van de Franse overzeese gebieden). De goederen worden alleen geleverd naar het land van de betreffende landenversie van de OLYMP onlineshop via welke de bestelling geplaatst werd (bijv. bestellingen via de Duitse landenversie van de OLYMP onlineshop worden alleen naar Duitsland geleverd).

Hoe hoog zijn de leveringskosten?

De verzendkosten bedragen € 3,95 (Duitsland, Oostenrijk, Nederland, België, Luxemburg en Frankrijk). Vanaf een artikelwaarde van € 99,00 is de verzending naar Duitsland, Oostenrijk en Nederland kosteloos.

Hoe stuur ik mijn bestelling retour?

Als gast retourneren
Wanneer u als gast via de OLYMP-shop wilt retourneren, zijn daarvoor 4 stappen vereist. Kies het navigatiepunt 'Retour' in de footer onderaan de internetpagina of ga naar www.olymp.com/retoure. Voer nu uw bestelnummer en uw e-mailadres in en klik op 'verzenden'. Vervolgens voert u het artikel, het aantal en de reden voor de retourzending in, verpakt uw artikel en legt het in de doos. Tot slot klikt u op 'Retourbon opmaken', drukt de retourbon af en plakt deze op het pakket. De retourzending kan in heel Duitsland in alle DHL-shops en DHL-parcelstations evenals in de filialen van de Duitse post worden afgegeven. De betreffende vestigingen vindt u onder http://standorte.deutschepost.de. In Oostenrijk in alle postkantoren, OMV-tankstations met pakketservice en postafgifte-boxen. De locaties staan aangegeven op https://www.post.at/ . In Nederland in elk postfiliaal. Zie voor locaties en meer informatie http://www.postnl.com/. In Frankrijk kunt u uw pakket in elk postfiliaal afgeven. Zie voor meer informatie http://www.colissimo.fr/particuliers/home.jsp. In België kunt u uw pakket op elk postkantoor of postpunt afgeven. Zie voor meer informatie http://www.bpost.be/.

 

Als bestaande klant retourneren
Wanneer u als bestaande klant via de OLYMP-shop wilt retourneren, zijn daarvoor 4 stappen vereist. Meld u aan in uw account en kies het menupunt 'Retour'. Kies nu uw bestelnummer uit en klik op 'Verzenden'. Vervolgens voert u het artikel, het aantal en de reden voor de retourzending in, verpakt uw artikel en legt het in de doos. Tot slot klikt u op 'Retourbon opmaken', drukt de retourbon af en plakt deze op het pakket. De retourzending kan in heel Duitsland in alle DHL-shops en DHL-parcelstations evenals in de filialen van de Duitse post worden afgegeven. De betreffende vestigingen vindt u onder http://standorte.deutschepost.de. In Oostenrijk in alle postkantoren, OMV-tankstations met pakketservice en postafgifte-boxen. De locaties staan aangegeven op https://www.post.at/. In Nederland in elk postfiliaal. Zie voor locaties en meer informatie http://www.postnl.com/. In Frankrijk kunt u uw pakket in elk postfiliaal afgeven. Zie voor meer informatie http://www.colissimo.fr/particuliers/home.jsp. In België kunt u uw pakket op elk postkantoor of postpunt afgeven. Zie voor meer informatie http://www.bpost.be/.

 

Naar welk adres worden de retouren gestuurd?

OLYMP Digital KG
Höpfigheimer Str. 21
D-74321 Bietigheim-Bissingen

 

Hoe lang zijn retourzendingen mogelijk?

Onafhankelijk van uw wettelijke herroepingsrecht zijn retourzendingen binnen 30 dagen na ontvangst van het artikel mogelijk als u gebruik maakt van onze kosteloze retourservice. 

 

Terugebetaling van het geld

Na ontvangst en controle van de zending wordt de koopprijs inclusief de verzendkosten terugbetaald via de bij de bestelling gekozen betaalwijze.

 

Wat kost een retourzending?

Wij nemen de kosten voor het retour zenden van de goederen voor onze rekening, wanneer u gebruik maakt van onze OLYMP-retourservice. De afgifte van de retouren als onderdeel van de OLYMP-retourservice is alleen mogelijk met de door ons aangegeven verzenddienst en vanuit het land waarin wij de goederen aan u hebben geleverd. Uw wettelijke herroepingsrecht blijft onverlet. Meer informatie vindt u in § 3 lid 2 van onze Algemene Voorwaarden.