Vlinderdas

 

Voorgestrikt. Noble ontwerp.

OLYMP-vlinderdassen veredelen ieder overhemd. Speciaal bij feestelijke gelegenheden. Maar ook als zakelijke outfit kan aan het strikje probleemloos de voorkeur worden gegeven boven de klassieke stropdas, om een zelfbewust modestatement te maken.

Producten in deze categorie

Filteren en sorteren
95 product

OLYMP vlinderdas Vlinderdassen van zuivere zijde.

Alleen echte vlinders zijn mooier! Vaak zijn mannen in OLYMP ook wel eens 'andersdenkend'. Vooral als het gaat om de juiste accessoires aan de hemdkraag. De stijlbewuste vlinderdas van OLYMP biedt u daartoe uiteenlopende mogelijkheden. Hij verfraait elke outfit – of het nu gaat om een feestelijke avond of een bijzonder optreden op kantoor. Perfect afgestemd op de bruilofts- en galahemden en op de businesshemden van OLYMP Luxor, OLYMP Level Five en OLYMP No. Six plaatsen zij in elke combinatie een indrukwekkend modestatement dat duurzaam in herinnering blijft.

 

Vroeger – toen formaliteit nog een strak omlijnd begrip was – hanteerde men een gouden regel: bij een smoking hoort een zwarte, zijden vlinderdas die harmonisch is afgestemd op het zijde van de revers. Inmiddels is de mode veranderd en ook de interpretatie van een formeel optreden. Mannen hebben nu meer vrijheid in de keuze van hun accessoires. Deze nieuwe modische keuzevrijheid kunt u met uw vlinderdas benutten voor een persoonlijke stijl. Met chique variaties in kleur, motief en breedte. Toch plaatsen OLYMP vlinderdassen niet alleen een esthetisch glanseffect bij de smoking voor een feestelijke gala-avond. Ook in de zakenwereld bij het kostuum oogsten ze respectvolle blikken van kenners en steekt u uit boven de 'massa' van stropdasdragers.

 

Vandaag de dag dicht men de dragers van vlinderdasjes wel een zekere mate van non-conformisme toe. Voor mannen in OLYMP een goede reden om ze te dragen. Wie wil immers ondergaan in de grijze massa van een eentonig mannelijke outfit? Een even goed argument is de veelzijdigheid die u wordt geboden bij de dessins en de kleuren. Zij het rood, zwart, grijs of marine. Zij het met stippen, strepen, ruiten of actuele paisleymotieven. Dankzij de enorme keuze aan modellen in klassieke en smalle uitvoering is er voor elke pochet of revers wel een passende vlinderdas te vinden.

 

Bij het materiaal doen de vlinderdassen niet onder voor de lange stropdasuitvoering in de OLYMP collecties. Er is nauwelijks een alternatief voor de 100 % zijden uitvoering. De zuivere, uiterst fijne zijdegarens spelen, optisch gezien, in een heel eigen divisie. Bij dit edele materiaal gaan unieke esthetiek en een verhoogde bescherming tegen vuil en vlekken hand in hand. De vuilafstotende werking maakt het voor de drager mogelijk om saus-, koffie- of vetspatten grotendeels gewoon van de stropdas te schudden of te deppen. Zelfs zonder blijvende resten achter te laten. Bij iets sterkere verontreinigingen kunnen deze worden verwijderd met een in spiritus of wasbenzine gedrenkt doekje. Hierbij is het wel belangrijk dat de vlek voorzichtig wordt verwijderd door afdeppen en in géén geval door wrijven.

 

Tot slot een kleine tip voor mannen met 'bindingsangst'. Omdat alle vlinderdassen van OLYMP al gebonden zijn, kunnen mannen in OLYMP het zekere voor het onzekere nemen. Ze kunnen zonder meer aan elke kraagwijdte worden aangepast. Als ze eenmaal uw hemdkraag sieren, is niet te zien dat het gaat om een voorgebonden exemplaar. Wat veel eerder zal opvallen, is de bijzondere kwaliteit en de esthetiek van het materiaal.