EEN PITTORESK ONTBIJT

Menton is wellicht een van de best bewaarde geheimen van de Franse Rivièra. Dit betoverende kustplaatsje direct aan de Italiaanse grens is bij toeristen minder bekend en heeft een wat landelijker karakter. De schilderachtige en ontspannen atmosfeer biedt de perfecte coulisse voor een typisch Frans ochtendritueel. Wat kan er mooier zijn dan 's ochtends bij een café au lait en een heerlijk croissant te genieten van de zonnestralen die langzaam hun weg banen over de daken van de huizen?
 

COLOURS & KEY PRINTS

En wie van het bijzondere houdt, zou zeker een van de specialiteiten van Menton moeten proberen, bijvoorbeeld een Babà al Limoncello, een niet in rum, maar in citroenlikeur gedrenkte koek. Het klimaat van Menton, de plaats in Frankrijk met de meeste zonuren, is ideaal voor de teelt van citrusvruchten. In februari wordt in de stad zelfs een feest georganiseerd ter ere van de gele en oranjekleurige vruchten.
 
Als inspiratie voor het kenmerkende dessin diende bij dit onderwerp het spectaculaire uitzicht op de pastelkleurige huizen die in cascaden hun weg banen vanuit de heuvels tot aan de Plage Sablettes, terwijl de zon langzaam de ochtendlucht verwarmt. De architectuur van de huizen in Menton keert als dessin terug in de licht gestructureerde stoffen in wit, lichtblauw en navy en maakt deel uit van het seizoensgebonden NOS-assortiment.